Ieșirea din anonimat

PRINCIPESA ELENA – locomotiva „sub acoperire“ din patrimoniul Muzeului de Locomotive cu Abur Reșița

Fiecare dintre cele 16 piese ale colecţiei Muzeului de Locomotive cu Abur Reşiţa are o poveste a ei, mai mult sau mai puţin spectaculoasă. Dacă despre RESICZA s-a tot scris, mai cu seamă din cauza controversei legate de numărul de circulaţie 2, despre care în mod eronat s-a afirmat că ar fi de fapt numărul de fabricaţie, despre o altă locomotivă care poartă un mult mai discret număr doi s-a scris și vorbit mult mai puţin.

Este vorba despre locomotiva 704.402, amplasată în incinta MLAR în dreapta locomotivei RESICZA. PRINCIPESA ELENA, aşa cum a fost ea botezată în anul 1925, poartă numărul de fabricaţie 2, prima de acest tip fiind PRINCIPELE CAROL. Cele două locomotive de cale ferată îngustă, folosite pe căile ferate forestiere din zonele Oraviţa şi Anina, au fost totodată şi primele locomotive cu abur supraîncălzit, fabricate în România, de Uzinele de Fier şi Domeniile Reşiţa, care au preluat și dus mai departe, după reîntregirea ţării, tradiţia industrială a uzinelor StEG.

Cele două locomotive aveau un ecartament de 700 mm, o greutate în serviciu de 22 tone și o putere de 220 CP. Locomotiva CFF 704.401 a fost casată în 1970, dar „sora“ ei CFF 704.402 a supravieţuit, găsindu-şi locul în 1972 pe unul din soclurile expoziţiei în aer liber din Zona Triaj a Reşiţei. Dacă la momentul respectiv i s-a rezervat acest loc din considerente mai curând practice – fiind mai ușoară, a putut fi ridicată cu macaraua – în momentul de față putem spune că a fost vorba de o coincidență fericită, ținând cont de importanța ei în ansamblul de monumente istorice care constituie patrimoniul celui mai mare muzeu tehnic în aer liber din Europa. În septembrie 2012, la data inaugurării MLA Reșița, locomotiva 704.402 și-a redobândit numele și numărul de circulație inițiale.

Posted in Uncategorized