RESICZA a fost prima

Numărul de circulație a creat, de-a lungul timpului, confuzie

Dacă, în mod cert, la Reșița a fost construită prima locomotivă cu abur din sud-estul Europei, continuă să persiste, încă, nelămuriri în legătură cu identitatea acesteia. O primă confuzie a creat-o celebră fotografie în care o locomotivă (HUNGARIA), era transportată pe o platformă trasă de boi la Oravița, de unde urma să-și continue drumul spre Expoziția Mondială de la Viena din 1873. S-a vorbit despre aceasta ca despre „prima locomotivă“, variantă reţinută mai cu seamă de tradiţia orală şi alimentată, în timp, de dispariţia probelor care să o combată. A doua confuzie, alimentată de prima, a creat-o numărul 2, montat pe locomotiva RESICZA. Număr de circulaţie şi nu de fabricaţie!

Pentru o lungă perioadă de timp, prima locomotivă reşiţeană nu a reprezentat o temă de interes major pentru cronicari. De pildă, în 1938, Monografia Uzinelor de Fier şi Domeniile Reşiţa, a inginerului Ion Păsărică, fost inspector UDR, plasează începuturile construcției de locomotive „în 1873, cand la StEG s-au executat trei locomotive pentru calea ferată îngustă proprie“. Același an îl avansează și Gheorghe Cimponeriu, inspector principal la Uzinele Reşiţa, într-un extras din Buletinul UDR, în decembrie 1930. Detalii despre nume şi ordine lipsesc, mult mai importantă fiind, la acea vreme, consemnarea prezentului.

O lucrare foarte apropiată temporal momentului inaugural, ce poate fi invocată ca sursă directă de informaţii, o reprezintă „Das Eisen und Stahlwerk Reschitza“, ed.II, din 1877, a lui Petru Broşteanu, secretar doi la StEG. Acesta notează, în completarea primei ediții a monografiei oficiale publicată în 1871, anul primului centenar al uzinelor reșițene, că: în 1872 s-a început la Reșița fabricarea de locomotive cu abur, pâna la data respectivă – 1877 – fiind construite deja cinci pentru calea ferata proprie și două de uz minier.

Dacă locomotiva SZEKUL, construită la Viena avea numărul de circulaţie 1, următoarele trei construite după modelul ei, în 1872, au primit numele RESICZA, BOGSAN şi HUNGARIA, respectiv numerele de circulaţie 2, 3 şi 4. Cu certitudine, piesa centrală a actualei colecţii de locomotive este RESICZA, ea redobândindu-şi atât numele cât şi numărul de circulaţie, în 16 septembrie 2012,  odată cu inaugurarea Celui mai mare muzeu tehnic în aer liber din EuropaMuzeul de Locomotive cu Abur ReşiţaUn proiect al Fundaţiei UDR.

Posted in Uncategorized